Barske Berta

November 2007

 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer

4.En varm hilsen til Lone og alle i Duedalen.

8.

Endnu en måde at anvende gamle dæk på. Ganske kreativt, syntes vi. Vi fandt den på et udkigspunkt i bjergene, i nærheden af en dæmning. Vi så ingen vand deroppefra, men skovklædte bjerg og den smuk dal. Vi undrede os over det med vandet. Tilbage til stedet markeret med Power Plant. Her måtte det da være! Vi snoede os ned ad en smal vej i 8 km. kun for at møde en gitterport foran en betonbygning. På forespørgsel fik vi oplyst at vandet lå op over bjerget og ned på den anden siden. Øv, vi måtte retur, denne gang op af bakke 8 km. 3 gang hen over bjerget, men det var det hele værd. vi fik et smukt sovested lige ned til søen i den park som var anlagt.

Vi har måttet erkende at vi ikke er til bjergbestigning. Vi forsøgte at erobre et 1350 meter højt bjerg, via en 5 km. meget stejl opstigning. Vi kom den første kilometer op til ca. 800 meter. Den bestilte camping på det flade platu måtte vi glemme. Om der på toppen var det rige dyreliv vi havde læst, finder vi således aldrig ud af.

Efter den oplevelse fortsætter vi på hjul, men det er vi rigtig gode til! 

12.

Bor på skøn camp ned til den rolige Mekong flod. Vi har kørt gennem landbrugsland. Vi så de høstede ris med sejl. Små neg blev indsamlet på vogne og transporteret væk på en særlig form for traktorer som vi ser her. Palle mener de er lavet af en stor fræsermotor. Næste høst var allerede plantet nogle steder. Vi kørte gennem bjergene. Det var en fantastisk smuk tur. Kuperet terræn, små lodder med forskellige afgrøder, små plantager med bananer, appelsiner og gummitræer. Vi oplever en ro her. Der skal arbejdes med eks. høst, men der er tid til pauser og snakken.

Vi ser ikke så mange fugle, men har til gengæld se rigtig mange sommerfugle, nogle store nogle. De flyver lystigt mellem de blomstrende buske og orchider.

Vi forventer at køre ind i Laos på onsdag den 14, hvor vi skal krydse grænsen via Friendship Brigde.

 

24. LAOS  Vi fandt noget "vildt" som vi havde meget fornøjelse af - TUBING. At ligge i en badering og lade sig flyde ned af den forholdsvis stille flod, det var sjovt, afslappende og en god naturoplevelse. De "unge løver" sprang med line fra høje tårne ned i floden. Det gave en vældig tørst, som heldigvis kunne dækkes i barer lags floden.

 

 

På landet er livet mere simpelt. vi passerer en simpel, men holdbar, bro. Husene ligger tæt ved det vigtige vand. Vand til mennesker, dyr og afgrøder.

 

 

Ja, og så er det her man blot kan sig hvor mange krukker er der? Krukkernes betydning er endnu ikke endelig fastlagt. Lokale historier fortæller at det er drikkekar til kæmpe gudemennesker. Der var koldt er på højsletten i 1500 meters højde.

Lille gris, lille gris på vejen, pas på! Der kommer en grøn Land Rover.

 

Kvinder har deres opgaver, som vi så det i Laos.

     

Vi mødte Jumbo i det nordlige Laos i de skovfyldte bjerge.

Bambushytterne står på pæle helt ud til vejen

 

 

Med billedet af Berta ved denne hæk af julestjerner

vil vi fra thailand ønsker jer alle hjemme i Danmark

en rigtig travl, glædelig og hyggelig december.