Barske Berta

Oktober på vej til Thailand

 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
2.

Ovre på østkysten helt oppe ved den Thailandske grænse så vi udsættelse af baby skildpadder. Det er et forsøg på at sikre overlevelse for flest mulig unger. Æggene indsamles af vildtplejere som sørger for udrugning af æggene uden risiko for at varaner stjæler dem. Når æggene er klækket efter ca. 60 dage sættes ungerne ud om aftenen af vildtplejerne. Således går ingen unger til inden de er kommet ud i vandet. Hvad der så sker derefter må naturen selv klare. På stranden orienterer ungen sig efter lyset fra havet og det er derfra den indkodes hvor den skal komme tilbage for selv at lægge æg. Hver hun lægger hvert andet år 10 kuld af op til 100 æg. Æglægningsperioden går fra maj til september. Vi så ingen hunner på stranden den aften. Sådan en lille 5 cm. stor skildpadde har en vilje til at komme frem, de så ikke ud til at ville lade sig stoppe.

4.

Ind over midt Malaysia kom vi op over skovklædte bjerge. På kortet er der angivet toppe på op til 1400 moh. Her er så frodigt at vi ingen klipper så det var som store grønne bakker. Vi så tons tunge ældgamle osende lastbiler kæmpe sig op af bjerget. Lasten var kæmpe træstammer.

Efter vi havde sovet på stranden, hvor vi har nydt den friske brise fra havet var mødet med den tætte skov som at komme i junglen. Her mødte vi kæmpe myrer, tusindben og frøer på 14 cm. Naturen må vi tage som den er, der er ikke kun farverig.  

 

14.

Ramadanen er slut. Det blev ikke den helt store oplevelse at overvære afslutningen. Det er nemlig ikke sådan at alle gør det samme den samme dag. Men dagene efter ramadanen er dage hvor familierne foretager sig ting sammen, Ting som er til glæde for børn, forældre og bedsteforældre. I Danmark det ikke alle familier som har julefrokost 1. juledag kl. 12. Men vi så og hørte da en del fyrværkeri blive opsendt umiddelbart efter solnedgang fredag den 12. Dagen efter så vi overalt folk i deres pæneste tøj. Børnene gik sammen rundt i små grupper tilsyneladende på vej på besøg hos hinanden i den lille landsby.

Søndag formiddag var vi i et reservat omkring en flod med et lille vandfald. Herfra stammer dette herlige billede af familien som sidder i vandet og spiser deres frokost. Her så vi denne kreative anvendelse af gamle dæk. Vi samler jo lidt på den form for genbrug. Om aftenen så vi mange familier indtage deres måltid på Mc Donald, mon ikke det var børnene som blev tilgodeset der!

 

 

Vi vil ikke bare lige tage alt for gode vare. Bare fordi der stod skilt med blind vej behøver man jo ikke vende om, vel. Det blev til 2 x 7 km. Undervejs vi havde travlt med at fortælle hinanden om de tydelige spor af andre biler som vi så på vejen og om det autoværn som uomtvisteligt også stod i vejkanten.

16.

Vi er netop kommet til Thailand. Grænsen blev passeret helt uden problemer på mindre end to timer.

17.

Vi er i Hat Yai . Da vi var på vej til et spisested hørte vi skud et par gader længer fremme. Det gik hurtigt op for os at det var fyrværkeri for der var også musik og øvrige på gaden stillede sig op for at kigge. Det viste sig a tvære set større optog som passerede gennem gaderne. Det blev afviklet mellem den almindelige trafik, så betjentene havde travlt med deres fløjter. I optoget var munke med orange dragter, de spillede musik, og der blev samlet penge ind. De som gav penge fik noget i hånden, jeg ved ikke hvad, men de så meget glade ud, dem som fik det. der var også optrin med unge munke som pinte sig selv ved at skære sig med skarpe knive, have ting stukket gennem læber og kinder. Blodet flød. Jeg var ved at blive dårlig af det, Smadder bange for, at de skulle komme tæt på mig. Palle syntes det var "skuespil", men sådan kunne jeg ikke se det.

19.   Med en lille osende pram kom vi til Ko Lanta.

Vi glædes stadig over naturen, stort som småt.

 Vi besøger Øen Ko Lanta lidt syd for Krabi og Phuket.  Vi får indtryk af en fredelig ø, som får stort ryk ind af gæster om kort tid. Vi boede i hytte i haveagtige omgivelser. Havde en lille terrasse foran huset. Havde en fantastisk god oplevelse med lokal fiskeret på en af de mange strandrestauranter. 

24.

Vi er nu i Phuket. En rigtig turistmagnet. Uden for sæson, så vi kan godt få plads på gader, hoteller og restauranter, men vi jages lidt at de handlerne som efterhånden er noget "sultne" . Vi skal se om vi kan finde et sted her hvor vi kan tilbringe nogle dage i julen. Det ser ud til at være en dag med regn, så jeg bruger tiden til kontorarbejde. Palle går på små udflugter og kommer hjem med nyt. For lidt siden kom han med to, 15 cm store flotte snegle, fra stranden.

30.

Vi kørte fra Phuket hvor vi første nat sov ved stranden omringet af mængder af bitte små krabber. Vi døjede med regnvejr i et par dage. Den høje luftfugtighed forhindrede vores tøj og sovegrej i at kunne tørre, så det blev lidt klamt at lægge sig op i om aftenen. Et hotel blev igen løsningen.

Ufortrødent begav vi os mod millionbyen Bangkok, kun udstyret med et lille problem og en noget uklar adresse. Palle kørte sikket ud og ind på de 4-sporede veje. Her er det almindeligt med u-turn så ofte var der skiltet U-turn-brigde hvilket ikke gjorde valgt af bane lettere når trafikken samtidig blev opdelt i 3 plan.

Vi bor på kæmpe luxus hotel midt i Bangkok. Her er døråbnere i hvide uniformer. Vi fragtes fra hoveddøren til parkeringspladsen i elektriske golfvogne. Men vi har også måttet betale for opholdet, 590 Bath hvilket svarer til 90 Dkk. Uagtet al den luxus indtager vi vores morgenmad på på værelset (925). Uniformerede piccoloer har altså måttet fragte elkoger, termokande, kaffe og andet lidt usædvanlig bagage op.

Vi hygger os hver som vi bedst kan. Jeg med min computer og Palle...ja han ligger på parkeringspladsen og roder med bilen. Alene er han ikke, mindst 3 securitas vagter deltager med råd og pillefingre.

I går fik vi afmonteret vores store tank, den var blevet utæt. Her på det autoriserede LR værksted vil de reparere den, idet de ikke kan skaffe reservedele til vores "old clasick model" som de her siger.

I morgen tager vi offentlig transport ind for at se kongepaladset. Her er lysegult overalt. Kæmpe bannere på huse og langs vejene med kongens portræt. Flag ses også på små gadekøkkener. Utrolig mange Thailændere går med lysegult T-shirts med det royale logo på. Der er lagt op til folkefest i anledning af kongens 80 års fødselsdag i starten af december.