Barske Berta

Så kom vi endelig afsted!

 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
Lørdag den 8.

Varm og hjertelig afsked med familie og venner.

Torsdag den 14.

Vi drog til Port Klang for at hente vores bil. Spændte på hvor vanskeligt det ville blive. Vi skulle have bilen ud af tolden og vigtigst af alt skulle vi have vores tolddokument (Carnet de Passage) udlevere med de nødvendige stempler.

Men, men, vi havde ikke behøvet bekymre os. Alle var forberedte på vores ankomst og vi fik al den hjælp vi behøvede. Efter godt en times arbejde med montering af tagbagagebærer kunne vi forlade den lille containerplads. Vi så ikke skyggen af toldere eller andre officielle personer. Vores Carne var  behandlet og vi var glade.

Turen hjem til vores hotel i midten af byen stod foran os. Vi måtte først have noget at drikke. En lille vejbod blev vores redning.  Var på udkig efter en tankstation. Vi kørte på stort vejnet med mange udfletninger, så vi var ikke meget for at forlade vejen mod Kuala Lumpur.  Endelig et skilt med tankstation, spisested og toilet. Det krævede nogen overtalelse at få lov til at tanke diesel på bilen. Her i Malaysia er det usædvanligt at personbiler kører på diesel. Gas anvendes meget, fordi det er det billigste. Vi kom ind i myldertrafikken, men nød godt af de øvrige bilisters rolige optræden. Ganske tæt på hotellet måtte vi have guide, i form at en taxa, til at vise os vejen. Har jeg for øvrigt fortalt at man her i landet kører i venstra siden :-)

Lørdag den 16.

Med bilen i garage har vi tid til at være storby turister. Vi slentrer rundt i gader og stræder. Slapper lidt af i de behageligt kølige indkøbscentre og overholder vores kaffepauser. Et lille billede fra vores hotelvindue. Byen med højhuse, men ind imellem også bitte små huse og forretninger.

 

 

 

Torsdag den 27.

Vi er kommet over til østkysten. Det er det sydkinesiske hav vi kigger ud over. Det er dejligt her ved kysten. fordi vandet bringer lidt brise ind over os. Vi lå på en lille tange og var helt alene. Fra sen eftermiddag hørte vi torden i det fjerne. I løbet af aften passerede det hen over os ledsaget af regn og lyn. Det var smukt at se de store lyn slå ned i vandet.

Det er ramadan nu og Malaysia er muslimsk land. Vi mærker det på den måde at mange spisesteder og turiststeder er lukket. Men det er ikke noget som gør os noget. Andre turister vi møder er noget skuffet over at opleve lavsæson.

Vi har ligget stille nogle dage for at få styr på vores bil. Den var jo fyldt da vi sendte den af sted og med næsten 30 kilo fra kufferten er det lidt svært af få fat i det man lige står og mangler. Om nogle måneder hjælper det nok, så har vi formentlig spist lidt af vores lager. Jeg har været plaget af lidt ondt i rygge, men forventer at være i stand til at køre videre i morgen.

Vi er glædelig overrasket over at det ser ud til at være forholdsvis ledt at finde steder med Internet adgang. Dog har vi oplevet et sted med en forbindelse på 52KB, og det kunne vi ikke rigtig bruge til noget.

Her i Malaysia ser vi mange dyr. Morer os over at betragte to små spidssnudet egern i palmerne foran vores lille hytte. Og til morgen var der er pæn stor frø i håndvasken, hihii.