Barske Berta

August 2008

 English too! 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
I Northern Territory var vi til Rodeo i byen Katherine.

Vi sad på græsskråningen en hel dag. Ja vi fik ondt i ... Det var nu nok ikke noget i forhold til de mange brave mænd og kvinder som vi så inde i arenaen. Der skal mod til at ride på en 1.000 kilo tung buk springende tyr. friske unge mænd red på "vilde" heste mens de slog knald med pisken.

 We went to rodeo in Katherine in NT, great experience. Brave men and women riding jumping bulls and horses.

Vi havde en dejlig sejltur op gennem Katherine Gorge. vandstanden i denne biflod stiger op til 7 m i regntiden. der er steder hvor man skal gå mellem de forskellige kløfter. Gitte skulle lige et ærinde for sig selv og så var båden sejlet L. Først fik vi fortalt at det var der ligesom ikke  noget at gøre ved. Palle lader sig ikke sådan feje af, så med lidt venlig pres fik vi fik tilbudt at tage videre med en anden båd. Derved fik vi en længere sejltur.

 En aften mens vi drak aftenkaffe havde vi besøg af en Vollaby (lille kænguru art). Denne gæst meget tillidsfuld og kom helt hen til os. Håbede selvfølgelig på at vi havde lidt godt til den. Og der var ikke helt forgæves.

We had at beautiful boat trip ud Katherine Gorge. One evening we go visit of a sweet vollaby. We could not help it but give him some bread.

Det er altid Gitte som laver frokosten. Palle har selv lavet det lille praktiske bord på bagdøren.

For øjeblikket har vi ret stort udsving i temperaturen. Midt på dagen har vi 35° til 38° Sent på natten er der 5 - 8°.  Det kan være noget køligt om morgenen når vi står op.

Jeg syntes bare I skulle se hvor sød Palle ser ud om morgenen, når solen skinner på teltet.

Gitte preparing lunch

Palle is cute, isn't he?

 

 

 

Når vi befinder os i Outbacken er der ekstra arbejde til co-driveren. Der skal åbnes "Gates". Der er mange snedige "låse" på disse låger. Det at løse disse opgaver er, efter hvad vi hører, en test på om man kan egne sig som farmerkone . Nu spekulere Gitte bare på hvad Palle så skal lave.

Dette golde område var efter regntiden oversvømmet med vand. Nu lignede det ørken. Det er noget af forklaringen på at farmere hernede har så kæmpe arealer til deres kvæg. Det er ikke hele året jorden kan bruges.

In the outback there are ekstra job to the co-driver. Palle thinks Gitte is doing at good job.

Dette er "Gittes King River Lookout" . Vi sov her en nat undervejs på en 100 km track i Western Australia. Den første dag havde vi mødt 3 biler. Hele eftermiddag aften og næste dag så vi ingen biler. Vi finder disse steder giver os hvad vi kalder "store oplevelser i det små". Om natte havde vi besøg af en halv snes flyvende hunde. De spiste blomsterne i træet ved siden af os.

Sidst har vi været i Purnululu National Park for at se Bungle Bungle Range. Vi har været i parken 4 dage. Vi har taget nogle gode vandreture i de spændende klippeformationer.

Having at wonderful evening in the outback, quirt and a beautiful view. Our last experience was the Bungle Bungle in WA.

 

Broome WA13. august

Gitte er på vej ind i Tunnel Creek iført gummistøvler og pandelampe. Vi skulle gennem en del vand. Vi var ikke klar over hvor højt vandet ville nå. Vi blev våde op til buksebagen. Heldigvis gik vi på en sandbanke lige der hvor vi mødte den sultne krokodille.

Vi har vænnet os til at se arealer som er afbrændt. røgen kan ses mange kilometer væk. Her se vi på mens det brænder. Det flammer op, men brænder kun ganske få minutter. Få uger efter en sådan afbrænding spirer nyt græs frem og træer og buske får nye balde igen.

We have seen a lot of crooks and we do still have 2 legs both off us. Bushfire is seen all over Australia. It seems to do a good job getting new green grass to grow.  We still enjoy our trip around this beautifully country.

Disse to krokodiller er i familie med den vi så tidligere på dagen. Her var den store familie samlet idet vi i denne flod så over 40 individer. Palle syntes vi skal tilføje at disse er de ufarlige ferskvandskrokodiller. Jeg kunne bedre lide at lade jer i uvished.

Der er noget galt med disse sandaler. De tiltrækker vand. Palle kan simpelthen ikke have vand i sin nærhed uden at det kommer ned i sandalerne. Her er det imidlertid sukket til Gittes kolde drik. En blanding af vand, sukker og citron som slukker tørsten rigtig godt syntes hun. Palle er mere til saft og cola.

Vi har selv bemærket det! vi har de samme to bluser på hele tiden. Det er fordi her er så gode tørre forhold. To timer efter det er hængt på snoren er det klar til brug igen. Så vi når aldrig ned i kufferten efter andet tøj.

Vi har det godt og Berta opfører sig pænt (for tiden). I går var der hovedrengøring i hjemmet. Efter 3 måneder i outbacken på støvede (og ujævne) veje trængte der til en grundig afstøvning. Det blev til et heldagsprojekt men så havde alt også været ud og var blevet vasket af.