Barske Berta

Januar 2008

 English too!

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
Vi kom godt over julen. havde en masse afslapning. Vi badede dagligt, idet vores hotel lå lige ned til strandkanten. We had a great New year's eve in Kamala Beach Thailand.

Nytårsaften havde vi bestilt buffet på en strandrestaurant. Vi fik et bord ude i sandet hvor vi havde frit udsyn over hele stranden. Det var rigtig romantisk. Hele aftenen kom folk ned på stranden, hvor de opsendte varmluftslygter, med ønsker for det nye år. Det er en tradition som er kommet til landet med kineserne. Klokken 24 var der festligt flot og farverigt fyrværkeri fra de store hoteller langs kysten. Det var en meget anderledes nytårsaften, sådan at sidde på stranden med levende lys.

Fra Kamala kørte vi mod sydøst for at komme til et stort fuglereservat. Det var et stort lavvandsområde. Her så vi mange fugle. Det har vi jo savnet meget. Dejligt at få oplevelser gennem kikkerten.

Vi var nær kommet galt afsted forleden. Vi havde slået op et dejligt sted helt ud til  kysten. Pludselig kom der kraftig vind efterfulgt at styrtregn. Det er ikke sådan at aflæse himlen herned. Vi måtte handle. Det skulle helst gå lidt hurtigt, inden der opstod skader på telt og andet grej. Palle opgave at lave aftensmad selv om han var krøbet i læ i bagteltet. I hast måtte vi i det tiltagende mørke pakke det våde telt og grej ind i bilen. Vi var to "drukne mus" som skulle finde nyt sted at bo.

Lige nu er vi tæt på grænsen til Malaysia dermed er 3 indholdsrige måneder i Thailand ved at være slut.

To the right: fish laid to dry - on the road, in Malaysia.

 

 

 

20. Vi blev opsøgt at Mei Leng og Jesse i Taiping. De har også en LR som de drømmer om at komme på tur med. Måske syntes vi ikke de helt havde bilen indrettet optimalt. De var vilde med at snakke rejse, kulturforskelle og Land rover, så vi fik lejlighed til at blive en dag hos dem. Vi ved med sikkerhed at Jesse fik en del god ideer fra Palle. Mei Leng var helt syg med vores telt, men indså at de havde truffet andre valg. Et oversegl ville hun imidlertid rigtig gerne have.

Her fandt vi et sted for overnatning. En botanisk have med en kæmpe park, som vi havde helt for os selv. Vi sad om eftermiddagen og kiggede efter fugle og nød udsigten.  Vi var omgivet af megen venlig interesse fra personalet næste morgen. De var imponeret af alt vores grej. Lige før vi kørte fik vi en rundvisning af lederen som fortalte om havens formål og viste nogle af de tusinde planter frem. Det var en have med planter med medicinsk virkning. Formålet var forskning og undervisning. This is at botanical garden where we were allowed to camp - so many friendly people in Malaysia.

Cameron Highland er hjemstedet for teproduktion i Malaysia. der produceres også grøntsager og blomster. Vi valgte at smage nogle af disse skønne bær!

Cameron Highlands produces tea and vegetables to Kuala Lumpur and Singapore. We did like the big red strawberries. Got them with creme and sugar - yummy.

 

 

Her er også en rigtig god udsigt Berta bragte os helt op på toppen i 2090 meters højde. Hun er jo barsk så det gik ret fint, når vi tog det stille og roligt hvilket vi under alle omstændigheder var nødt til idet vejen var smal og snoet. Vi syntes dette er en smuk udsigt, på flere måder.

22. Vi faldt rigtig godt ind i miljøet. Berta er faktisk en ganske unge pige i forhold til disse "gamle svende". Hver 3. bil i Cameron Highlands er af mærket Land Rover. De er alle mindst 10 år ældre end Berta.

In Cameron Highlands most cars is Land Rover so Berta fitted very good into the environment. Actually it was also there we meet another Danish Land Rover. It is a smal world - in some respect.

I byen i Highlands så vi en ombygget hvid Land Rover med Brasiliansk nummerplade. Vi måtte vente lidt før Michelle og Roy kom tilbage til deres bil. De ville rigtig gerne snakke Land Rover, rejseliv og oplevelser i Australien. Vi tilbragte resten af dagen og hele natten i varm udbytterig og fornøjelig samtale, heldigvis på engelsk. de fortalte meget detaljeret om Australien hvor de lige havde været. At campere i outbacken, som vi ofte kalder bushcampe, er let, billigt og en god mulighed for at møde andre rejsende.  Australia - see you soon!

Michelle and Roy from Brazil told us about travelling in Australia. Now we can´t wait to come there. Michelle tought Gitte to make nice plate with pasta and tuna.

 

Pludselig indløb der mail fra vores mægler at bilen skulle i container den 30. ellers blev det først efter fridagene i forbindelse med det Kinesiske Nytår. Så vi satte kurs mod Klang for at finde hotel, og få kontakt med vores lokale agent. Her var det en fordel at vi kendte lidt til området og til agenten. Aftalte med agenten at de ville være klar med en container den 30. ved middagstid. Papirerne med toldstempler ville vi få dagen efter.

Before putting Berta in container and ship to Australia we had to clean car and everything inside. We used 4 days on that projekt. And then it was time to say by to our car for 3 weeks (that was what we thoughtK).

Vi måtte lede lidt inden vi fandt et sted at overnatte. Vi have jo særlige krav til stedet fordi vi skulle gøre Berta ren. Vi fandt et motel med parkering lige foran værelset. Vi brugte hele 4 dage på klargøring af bilen og alt inde i den. Australske myndigheder er meget opmærksomme på risikoen for at en bil kan indføre jord (bakterier), frø og dyr. Palle havde fundet et værksted med et godt ry for en effektiv vaskehal. Bilen blev vasket udvendig, indvendig, undervogn og motoren fik en tur. Det tog 4 mænd over 2 timer, så han måtte også betale 75 kr. for det. Palle var tilfreds, da han kom hjem, og han kan være ret så krævende. Dagen efter fik undervognen en gang maling. Det er jo ikke nogen ung pige, så lidt make-up kan være nødvendig. Berta er kommet i container og afgår i dag lørdag til Australien.