Barske Berta

Juni 2008

 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
Efter en god lang køretur kom vi til det centrale område at Øen. Her ses vi ved Uluru. Vi behøvede ikke kravle op på stenen, for der var lukket J Der var smukt men blæsende og meget koldt om natten. Så vi blev ikke mange dage.

Vi overvejer at anskaffe os et husdyr. Det troede geden vist.

Palle and Gitte at Uluru. The goat thought it could get a free riden but it eat my vegetables in stead of the grass. So no we do not travel with a goat.

Vi har været med til country bal og underholdning i Outbacken. her er det nu gæsterne som må stå for skud, hvilket de gjorde med stor glæde til fornøjelse for os alle.

Party in the barn in the outback. It was freezing cold outside so Gitte made it comfortable to cook the dinner.

Palle syntes dette billede fortæller hvor forkælet jeg er, men det syntes jeg ikke. Det er hundekoldt uden for så regnjakken luner i den stride blæst. Vi holder køkken på bagsmækken. Jeg sidder bare og passer min opgave - det er bare det.

Det er ikke kun mennesker som syntes vi er spændende at besøge. Denne emu forsøger at komme med på tur. Det kom den nu ikke, fordi den stjal en 4 cm stor møtrik, som Palle uforsigtigt havde ladet ligge på jorden ved siden af hjulet, dan for 117. gang arbejdede på Berta.

We had visitors not all were humans. Having at rest in a hot spring on our way to Darwin.

Dette billede er noget af en omvæltning for os. 2 dage før havde vi frosset dag og nat i området omkring Uluru, her sidder vi i en Hot Spring. Jeg vil gøre opmærksom på at det var meget varmt vand vi sad i. Vi er på vej til Darwin.

Dette er endnu en meget smuk solnedgang som vi har haft rigtig mange gange i de sidste par måneder. Solen får klippen, bag vores lille lejr, til fuldstændig at ændre farve.

Another beautiful sunset in the outback. Gitte engaged with reading magazines, send to us from Denmark, about the royal family.

Endelig oprandt dagen hvor vi kunne hente post hjemmefra. Vi har sendt brev eller mail til alle som vi har modtaget fra. Vi er klar over at noget post desværre allerede var sendt retur til Danmark. Tak for breve, blade, bøger og slik. Det "luner" at mærke jeres interesse for os så langt væk hjemmefra.

I stedet for gennem giro 413 vil vi herfra sende en hilsen til Lissi og Lars i anledning af deres sølvbryllup.

 

20. juli - Disse to billeder viser naturen som vi oplever den.

Jeg havde kun lige rejst mig fra stolen da jeg opdagede denne store lodne edderkop på ryglænet. Palle har et par gange måttet jage en tilsvarende ned fra vores tagtelt. Han hævder at alle er kommet ned J. Modsat er det lytter idyl at sidde med den udsigt som I ser her. alligevel er alt ikke så lige til idet der var krokodiller i floden. Så badning var udelukket.

WE are now in Northern Territory. We have been in several national parks in the area. Always enjoying the nature. The big spider was right behind Gittes bag. On the other side she is enjoying the beautiful river flowing pass the camp. 

 

Vi har flere gange været til forskellig gratis aften underholdning på campingpladserne. Her var vi i Darwin. Frivillige gæster er lokket på scenen. De skal gå som om de var den person som den udleverede hat signalerer. Musikken var "YMCA" så det var let at klappe til - og de gjorde det også rigtig sjovt. Australiere er ikke så tilbageholdende som vi er hjemme når der skal være lidt "sjov i gaden".

I Kakadu National Park så vi mange flotte klippemalerier. De var helt op til 20.000 år gamle. visse billeder var "kun" 150 år gamle - de viste den hvide mand og hans våben. mange billeder var tegner oven på hinanden og derfor svære at skelne.

Rock Art in Kakadu National Park. We were surprised to see how easy they were to understand and that they are 20.000 years old.

 

Palle er efterhånden blevet en ørn til det med vand. Han søger ligefrem de veje i parkerne med de dybeste vandkrydsninger. Gitte syntes det er et godt gys, når vi står i vand til et stykke op af døren og bilen bumber hen over ujævn bund.

Forleden var det nu Gitte som "gik i vandet" idet hun var chauffør på en tur med flere flodkrydsninger. Der var også steder med dybt sand, så hun havde rigtig gang i 4WD.

Næste billede er ikke taget med Gittes gode vilje. Hun kunne ikke forstå, at Palle absolut skulle så tæt på den 4 meter store potentielle livsfarlige saltvandskrokodille.

Palle is still but at boy he loves to drive through deep water. But when he wanted to patch this animal Gitte said: no!

 

Vejen ud til Twin Falls var ikke med sikkerhedsnet. Det var en tur hen over en smal klippe afsats. Vandfaldet var turen værd. Igen ingen badning. Vi skal dog ikke klage over adgangsforholdene. Indtil for 7 år siden svømmede og gik man ind til vandfaldet. Vi tog en del af turen i båd J.

After five months in Australia we still enjoy every day and we are looking forward to the next five months.

 

 

 

 

 

I andre parker her i Northern Territory er der gode bademuligheder. Læg mærke til hvor klart vandet er. Denne pool får vandet fra det lille vandfald som ses i baggrunden.

 It is not every where there is crooks - and then we  take a swim.