Barske Berta

Juni 2008

 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
På vores tur har vi mødt mange andre rejsende. De kører ofte i nyere smarte biler eller endda splinternye 4X4 med stor campingvogn bag. Men denne hollandske bil kunne vi simpelthen ikke få øjnene fra. vi måtte lige hilse på Hans og Diny. deres køretøj er en gammel Magirus Deutz fra 1956. Tidligere brandbil, så Hans har beholdt meget af det gamle look i sin vogn. Hans og Diny var på vej til Indien.

This Magirus from 1956 belongs to Hans and Diny from Netherlands. Beautiful car with great personality.

 

Road Train er noget af det som den Australske outback er kendt for. Vi har mødt nogle stykker. Det er her transport af kvæg i to etager. Når vi møder en sådan er Berta den lille, så Palle kører godt ind til siden og vi har begge travlt med at lukke vinduerne. Det forhindrer dog ikke helt den fine "bull dust" i at komme ind.

The famous Road Train in the outback turning dust into our faces.

 

I den støvede outback town Longreach ligger Stockmans Hall og Fame. Her hyldes pionererne. De som skabte sig en levevej der hvor andre havde givet op.

Stationen fra 1916 benyttes stadig i det daglige.

Outback town of Longreach with Stockman's Hall of Fame

 

 

Postkasser og navneskilte har mange forskellige udformninger. Nogle er simpelthen en tom tønde uden låg mens andre er væsentlig mere informative og kreative. Man kan ikke være i tvivl om hvem der bor her og hvad de laver.

Vi var langt fra alting men ikke fra humor! På Hilton er der ingen Air Conditon, ingen Tv, ingen Pool og ingen betaling.

Outback humor at Hilton there is no Air Condition, no TV, no Pool and no Charge.

I den store outback lever der emu og vilde kameler. Emu er et australsk dyr, som ikke så gerne vil fotograferes. Mens den indførte kamel er kold. vilde kameler indfanges og trænes til race. Vi boede en nat på en Show Ground (dyrskueplads) hvor det årlige kamelrace stod for døren, så der blev taget et par ekstra omgange.

Camel training before the race and emu in the outback

 

Vi har måtte transportere Berta til den store by Mt. Isa for at få svejset ophænget til fjederen til baghjulet i højre side. Vi var på vej gennem 800 km ørkenvej, da det gik galt i et lille flodleje. Heldigvis var der kun 150 km tilbage til byen hvor vi så kunne "komme op og køre".

I dag den 12. er Berta blevet svejset så vi er på vejen igen.

We have had some trouble with Berta. Had to have he on at truck. Here in Mt. Isa every thing has been fixed. So we are on the move again.

 

En varm hilsen og stort tillykke til Maria og Jonas med bryllup og den nye titel.