Barske Berta

Maj 2008

 English too! 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer

Vi ser meget frem til at afhente post på GPO i Darwin 15. juni

Sender et stor tillykke til vores farmor Maja på hendes 80-års fødselsdag.

 

Vi ville egentlig ikke skrive om dyr denne gang, men menJ..Vil lige fortælle at, vi har set flere af de sky og sjældne næbdyr. Dette lille dyr med andenæb bor i åer og er et pattedyr, men lægger æg. We have seen a few platypus in a smal creek.      Besøgte en rejselysten dansk familie. De bor nu i Brisbane, hvor de bruger al fritid på at rejse og opleve Australien. Billedet er af familiens 3 søde og friske børn, Mike, Michelle og Monique. Visit at a Danish family now living in Brisbane.

 

Berta er næsten ved at blive væk mellem de 2 meter høje sukkerrør som dyrkes her i det centrale Queensland. Det er til et godt formål, at der dyrkes alle disse millioner tons sukker - Bundaberg Rom. I kan tro der smager dejligt!

Gitte enjoys the product off the sugarcane in Bundaberg.

 

 

Her i Airlie Beach er der ikke langt at sejle ud til Great Barrier Reef. Vi var på en heldagstur med et ophold på den hvideste strand i verden og selvfølgelig det smukke blå Stillehav.

Snorkeling in Great Barrier Reef from Airlie Beach

 

 

 

Vi snorklede - men hvor ser man altså dum ud i det udstyr. Så mange fisk af forskellig størrelse og mange farver. En del af revet var meget kulørt og det bevægede sig i takt med vandets bevægelser.

 

Then we drove towards Cape York

 

Efter en lang dag på vejen kan man godt trænge til en kop kaffe og beans.       Palle is cooking a pot of coffee.

Cape York er tyndt befolket. Med ca. 200 km mellemrum var der et Road House - et cafeteria med begrænset udvalg af mad og evt. lidt købmandsvarer. her kan man ofte også overnatte. Is it necessary to explain that the roads were dusty?  Her fremgår det det hvad det vil sige - at være på vejen - STØV.

 

Vejen er ikke altid tør - den kan også være ret så våd! Vi kørte også på ret så ujævn vej. Turet til toppen var 800 km lang fra Cooktown til The Thip.

To reach the top you must face: dust, water and bad roads

Vi sov godt om natten. det er anstrengende at køre på de dårlige veje. Som co-driver var Gitte også udkigspost efter huller i vejen.

 

Endelig er målet nået. Gitte er på Australiens nordligste punkt.

Hun var der selvfølgelig ikke alene. Det var jo Palle som klarede at lokke Berta gennem alle vanskelighederne.

Vi gjorde turen op på 4 dage, hvilket vi syntes var hurtigt. Det var anstrengelserne værd. Det er altid dejligt at nå frem til et mål.

Det tog os altså 3 mdr. at nå den ene kyst - så vi skal vist sætte lidt fart på for at nå rundt på 10 mdr.

We have reached tip of Australia.

 

 

For nu lige at få det hele med tog vi nogle små ture oppe på toppen.

Her var yderligere vanskeligheder idet vi også skulle fungere som ryddere af vejen . Det klarede mit hold bestående af Palle og Berta i fin stil.

More obstacles!

 

 

Vejen tilbage var lige så lang - så svaret på "Hvor skal vi hen, du?" gav ligesom sig selv.

Mens aftensmaden tilberedes over bålet sidder Palle og slapper af mens han spejder efter krokodiller. De er årsagen til at badetøjet forblev i kufferten.

Vi nøjedes med at se "dillerne" fra land.

The road down were easy to find.

Palle is watching for crocs in the Pacific.