Barske Berta

November 2008

 Vigtigt: ændret for Julepost

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer

English too!

Afhentning af julepost vil ske 24. november i Melbourne GPO. Hvis du ikke kan nå det har du mulighed for at sende til GPO Hobart Tasmanien, Australien den 8.december. Husk at understrege efternavnet (det sorteres posten efter).

Vi tager til Tasmanien med fly den 25. november. Retur fra Tasmanien til Melbourne den 9. december. Direkte videre (næsten J) til Chennai i Indien.  Berta skulle ankomme til Indien den 10. december.

Christmas mail - not to you, just send us a e-mail J

Det er lige til at køre over Nollabor sletten, som i sin helhed er 1100 km lang. her er vi ved det længste lige stræk. Der er ikke meget som spærrer for udsynet. Det var store vidder vi mødte hen over sletten.

We went through the Nollabor Plain. No nothing for many kilometers.

 

 

Palle fandt dagens overnatningssted. Vi skulle i læ for blæsten. Han syntes det var et dejligt sted. set herfra er det også smukt, men på den anden side... så kommer vi ikke uden om at det var en skrotplads vi sov på.

Palles choice for the night. On the left it looks OK - but on the right NOT. I must say it was a dump.

 

 

Palle gav mig lov til at køre ud over sletten. 1100 kilometer uden kryds hvad kunne gå galt? Faren for at falde i søvn var tilstede med kun en chauffør.

23. oktober - Palles fødselsdag. Tak for de mange hilsner. Han sidder godt på gaven og nu kan han nå op til bordet. Rigtig længe havde han klaget over, at han havde bordkanten næsten oppe under hagen, når vi sad ved bordet for at spise.

Happy Birthday dear Palle. He is sitting on his present a new soft pillow.

 

 

 

Vi har i de sidste par uger måtte tage de grove midler i brug over for fluerne. Det ser tosset ud - vi ved det, Men det virker!

Flinders Ranges var bløde bakker med grønne træer som minder om fyrretræer. Vi nød landskabet i 4 dage. Det var skønt igen at køre lidt på grusvej igen.

 

 

Flinders Ranges er også store flade sletter uden særlig vækst. Der var ingen vand i de åer vi krydsede, men vi kunne da prøve kræfter med nogle bakker.

We spent 5 days in Flinders Ranges. Beautiful scenery. Birds, wallabies and rabbits - we love to be out in the open.

 

3. november

Vi kom til Melbourne hvor vi har ansøgt om visa til Indien. Vi har fået det sidste på plads med vores shippingfirma - lige bortset fra betalingen. Berta skal i container den 12. Det er igen blevet koldt og vi fryser. Det passer med at vi igår aftes var ude og se de vilde pingviner komme i land. Little Penguins kommer tilbage hver aften efter dage på havet. Det er ikke samme pingviner som kommer hjem hver dag!

We have just seen the funny blue Little Penguins arrive home to the coast at dark. Saw how they stumbled to get back to the nest. it was at Philip Island close to Melbourne.

16. november

Vi har nydt at se efter livet i havet. Vi har set hvaler, sæler. australske søløver og de søde små blå Little Pinguins. Little Pinguins er verdens mindste pingvin art. De bor her på kysten ikke langt fra Melbourne. Vi så hvordan de, i ly af mørket, kom op på stranden. De kæmpede sig næsten en kilometer op gennem klitterne til hver deres hule.

Vi er meget glade for at køre rundt i disse flotte bakker. Hundrede kilometer omkring Melbourne er meget grønt.

Minebyen Walhalla lå dybt inde i en kløft. der boede engang 3.000 mennesker i byen. Dette et billede af den nødvendige opfindsomhed som man skal bruge, når en hel by er anlagt på stejle bjergskråninger. Den gamle brandstation er bygget hen over åen.

Vi har igen set de søde koalaer. Hvem der barer kunne have samme afslappede forhold til livet. De sover 20 timer i døgnet og resten af tiden spiser de.

Now we are almost finished with our tour around Australia. We have been i Melbourne and send Berta to India. We have rented a autocamper for two weeks. On the 25. we fly to Tasmania and spend another two weeks there. On the 9. of december we fly first from Hobart to Melbourne and then we continue to Chennai in India via Kuala Lumpur and Colombo.

 

så er det lige før det sker. vi er ved at flytte ud af Berta og ind i den lejede bil. Palle var med til at sætte Berta ind i den container, hvori hun skal opholde sig den næste måned. Lige indtil hun kommer frem til Chennai i Indien.

Den hvide BackPacker har ikke personlighed som Berta, men den fungerer ikke så tosset endda. Den 25. november flyver vi til Tasmanien.