Barske Berta

Oktober 2008

 

Forsiden
Hvem er vi
Vores tur
Fremtiden
Kalender
Kontakt os
Tidligere ture
Vores sponsorer
7. oktober - I byen Fremantle lidt syd for Perth  var vi nede med en U-båd. Her er Gitte ved at entrere maskinrummet. Det var det sjove vi lavede i Perth, mere alvorligt var det at besøge tandlægen. Uha, hvor det hjalp, men gratis var det jo ikke. Vi skulle også hente vores nye Carnet, have det stemplet ind og ud af det gamle. Først derefter kunne det gamle returneres til FDM Danmark.

Vi var på rundtur i Australiens eneste klosterby New Norcia. Byen er  grundlagt af Italienske munke i 1864 og den dag i dag bor der stadig munke i byen.

In Fremantle we had to bow our heads when we visited a submarine. Not much space there!

It was a interesting tour through New Norica. Italian munks sat up the town i 1864 and even today there is munks living there.

 

 

Dette er New Noricas klosterskole for drenge af europæisk afstamning. I byen var også skole for piger og for aboriginal piger og drenge - 4 helt adskilte skoler. Disse er imidlertid lukket nu. Jeg vil lige bemærke at pigerne blev undervist af nonner.

Palle er altid blød over for tiggeri. Her er det en af de mange papegøjer som nyder godt af noget brød.

Palle is always making new friends. Amassing what a bite of bread can make a parrot do.

 

Det er ikke altid det går lige hurtigt, når Palle skal sørge for at Berta holdes køreklar.

Somme tider går det nu også "skævt" for Gitte.

Not every thing goes as planed when Palle tyres to get Berta on the road again. And what is Gitte up to?

 

 

Ikke alt ude i Outbacken er lige gråt og kedeligt. Vi kørte af Tin Horse Highway som går fra hestebyen Kulin ca. 200 vest for Perth. Vi så 36 forskellige figurer på den 13 kilometer lange vej.

Efter en god lang dag på landevejen, er det godt at kunne søge ind på et sådan smukt hotel. Desværre må vi nøjes med vores telt - også selv om det regner og det kun er 8 grader mens vi kæmper med at få lavet aftensmaden. 

In the Outback they take time to recycle - amazing isn't it? And we want you to believe we stay at this beautiful hotel.

 

Mens palle står og kigger efter hvaler er gitte optaget af snak med Corrie. Nej sådan var det ikke.

Vi var på besøg hos Corrie og Graham in Mandurah syd for Perth. søde mennesker vi mødte i Broome hvor vi blev inviteret til at besøge dem. Vi havde 2 hyggelige dage.

Visit at some new friends Corrie and Graham in Mandurah. On the other picture you can se Palle watching for whales. Gitte had forgotten her binocular. She had to look at more flowers.

Palle huskede sin kikkert så han så flere hvaler. Gitte måtte nøjes med at se lidt ekstra på blomsterne.

 

 

Den holder et vågent øje med os den lille gekko. den er nu ikke så lille endda der var 30 cm.

Vi havde en dejlig tur gennem den meget høje og lyse Karri skov.

He is watching you this gekko. But he only eat insekts so dont worry.

Down south WA we enjoyed the Karri forests. High trees and a open and friendly place.

 

 

 

 

Nu er det jo sådan at Palle ikke er meget for højder, så han havde det svært da vi var på Tree-top-walk.  Et brosystem i 40 meters højde blandt op til 60 meter høje træer. Sikke en udsigt.

You can see for your self Palle is scared of heights. But i was at great view on our Tree-top-walk.

 

 

 

Gitte er jo ingen kylling så her er hun på vej op i et 75 meter højt udkigstårn. egentlig lavet som brandtårn i 1930'erne. man kravler op af en lang række jernspir banket ind i træet. I toppen var en dejlig udsigtsplatform.  Jeg kom ikke op til toppen for Palle nedlagde forbud HAN havde ikke ben til at GITTE kravlede op. Nu er der offentlig adgang til de sidste 4 træer.

Hvis du kigger godt efter, kan du se Berta ved siden af det høje jarri træ. der er et kæmpe hul nederst i træet. det er træer af denne type som var udvalgt til brandtårne.

Gitte is  brave se climbed the 75 meter tree. No, she did not because Palle would not allow her to do so. And it was a relief to both of us.

 

 

16. oktober Sidste Nyt: Vi har købt flybilletter fra Melbourne til Chennai den 10. december. Så datoen for julepost er stadig 1. december i Melbourne GPO.

Latest news: we have bought tickets to Chennai. leaving Melbourne december 10. Christmas letters will be collected at Melbourne GPO december 1.